Az indusztriál stílus mindenkié! Kezdd kicsiben!

Az indusztriális belső terekről legtöbbünknek a hatalmas gyárcsarnokok, több emelet magas üvegtáblás ablakok jutnak eszünkbe, és persze a vagány nyers felületek.

Ez nem is áll távol a valóságtól, de mi a helyzet, ha nincs ilyen adottságú lakásunk, házunk, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is az ipari design hangulata? Jó hírünk van, az ipari design kiválóan mutat kisebb terekben is, és sokszor pont az adja az erejét, hogy egy-egy tárgy vagy felület kiugrik a helyiség többi tárgya és stílusa közül.

Az indusztriál hangulatot ugyanis becsempészhetjük a térbe először csak egy kép, egy lámpabúra, egy sámli, esetleg egy kisebb dohányzóasztal révén, amelyek felülete őszintén mutatja a korát, és épp ez teszi olyan vonzóvá.

indusztrial-belso-ipari-butor-dohanyzoasztal

 

A lakást amúgy is a legritkább esetben rendezzük be az első szögtől az utolsóig egy szuszra, sőt, a legtöbbször cserélődnek, jönnek-mennek a bútorok, és kiegészítők, nehéz mindig stílus azonosan illeszkedő tárgyakat találni.

Az indusztriál stílus itt is kisegít, mert semleges felületei, a fém vagy a fa nyers természetessége ritkán kerül konfliktusba a kanapé színével vagy a függöny, és szőnyeg anyagával.

Egyszóval kezdhetjük kicsiben is, és akkor is, ha a lakásunk nem egy volt gyárépület loft lakása, vagy egy gabonatároló toronyból alakult át, mint ahogy a menő külföldi magazinok lapjain láthatjuk.

A konyha például remek terep lehet az ipari stílus ízlelgetésére, hiszen sok tárgyunk amúgy is fém, illetve letisztultabb felületek jellemzik a teret. Ide még könnyebben illeszthetők be az indusztriális tárgyak, hogy ismerkedjünk velük.

A képen látható példa jól mutatja, hogy akár a kreativitásnak is mekkora szerep juthat az ipari belső hangulat kialakításánál. A régi öntöttvas radiátorokra, mint lábazatra rakott beton konyhasziget kétségkívül egyedi megoldás. A masszív, nyers vas felület színeit meghagyó zömök bárszékek szintén erősítik az indusztriális hangulatot, de a tér semleges színei mégis elegánssá teszik a belsőt. A plafonon a csöveket sem rejtegették ami szintén az ipari stílusjegyet erősíti.

indusztrial-konyha-stilus-otlet-belso

(Kép Forrás: https://vevano.com )

Ha már a csöveket emlegettük, itt egy másik remek kreatív példa hogyan dobhatjuk fel egyszerűen, olcsón a konyha szegletét, anélkül, hogy óriási összegeket költenénk a ipari hangulat elérésére.

indusztrial-stilus-konyha-csovek-szurke-fal

(Forrás: https://www.impressiveinteriordesign.com )

Nyilván első nekifutásra kisebb tárgyak eshetnek inkább a kezünk ügyébe, úgy mint pl. egy-egy lámpa vagy kisebb képek.

Amivel biztosan nem nyúlunk mellé és megadja a tér hangulatához az első indusztriális elemet azok az ipari rajzok, poszterek, amelyek minden helyiségben jól mutatnak, akár a konyhában is. 

 industrial-stilus-konyha-kavedaralo

 Kövesd blogcikkeinket, tippekkel szuper enteriőrök bemutatásával segítünk megismerni az indusztriális stílus sokoldalú világát.