Sportos indusztriál

Ki ne vágyna arra, hogy a lakása egyedi legyen, különleges, ami tükrözi a hobbiját, és érdekes, inspiráló képek, dekorációk között éljen. Na és persze személyiségünk szenvedélyünk kifejezése mellett szintén fontos, hogy a vendégek ne kiáltsanak fel a falon látható képre mutatva, hogy jé, nekem is pont ilyen van, te is ott vetted?

Ha egy kicsit kilépünk a megszokott keretekből akkor könnyen találhatunk ilyen megoldásokat.

Az indusztriális stílus lazasága, és rugalmassága sok ilyen próbálkozásnak enged teret. Erre mutatunk néhány példát, ami tuti nem fog „szembejönni” a szomszéd lakásában.

Mire is gondolhatunk itt? Hát elsősorban a kiegészítőkre, a lakás dekorációjára, amelyek csak nevükben kiegészítők, voltaképpen elég meghatározó, és fontos elemei a lakásunk belső tereinek, falainak.

vintage-sportszerek-indusztrialis-enterior

forrás:  jelinadetram.com

Jellegzetesek például az ipari belsőkben a különféle sportokhoz köthető tárgyak, hiszen gondoljunk bele a legpraktikusabb és leginkább ergonomikus designt ezek a tárgyak képviselik. A sporteszköz, ha kényelmetlen, nem esik kézre, akkor használhatatlan. Tehát ezek a tárgyak eleve design klasszikusoknak születtek.

Ha a lenti enteriőrben ez sportos fesztelenséggel vannak egymás mellé sorolva a vintage sporteszközök, és valljuk be az összhatás elég jól sikerült.

 

vintage-sport-indusztrial-lakasbelso

Forrás: curatedinteriors.com

Az erős, edzett, kissé kopott bőr felületek, a régi varrott labdán és bokszkesztyűn egyszerre laza, fiatalos, és mégis egyszerre hoz egy kis történelmet, hagyományt és kortalan vagányságot a térbe.

A képen is látható vas szerkezetű öltözőszekrények is egyre gyakrabban válnak szintén belső terek, lakások, irodák indusztriális hangulatú elemévé. Emellett, ha sportban gondolkodunk a lehetőségek tárháza igen tág, hiszen szinte bármilyen sportág eszközei, képei, remekül feldobhatják a lakásunkat. Itt persze eszünkbe juthatnak a belső terekben falra emelt bringák, amelyek feltehetően először inkább helyhiány miatt kerültek oda, de ma már gyakran önmagukban, design elemként is megállják a helyüket. A bicikliket ábrázoló képek, kerekek küllők fogaskerekek látványa nagyot dob egy szoba hangulatán, de akár a focicipők, teniszütők labdák, baseball sisakok, képei is igazán üdítően újszerű látványt nyújtanak a kisebb-nagyobb lakásokban, terekben. Érdemes kísérletezni próbát tenni, ahogy a cikk képei is mutatják a végeredmény meglepően jó lehet.

vintage-sportszerek-poszterek-lakasbelso