Tippek és első lépések a megfizethető indusztriál enteriőrhöz

Mi tévők legyünk, ha szeretnénk becsempészni egy kis indusztriál hangulatot a lakásba, de nem szeretnénk az éves fizetésünket rákölteni?

Blogcikk sorozatunkban segítünk összeszedni neked hogy hogyan indulj neki!

Először is próbáljuk meg tetten érni a stílusjegyeket, a karaktert amiből a berendezés építkezik, és így már könnyebben rátalálunk hogyan  megoldást. 

Az ipari stílus tárgyai szinte mindig határozott, letisztult körvonalakkal, kontúrokkal rendelkeznek, hiszen a termelés a gyártás, amire eredetileg készítették őket megkívánta a praktikus felületeket. Így itt ne is várjunk önmagáért való “felesleges” díszítést a tárgyakon, itt letisztult alakzatok és funkcionalitás dominál.

Ez a jellegzetesség jól megfigyelhető a lenti képen is, ahol az  egyszínű fehér falak elé helyezett vintage  ipari tárgyak éles kontúrjai szinte kiugranak a háttérből, és így remekül érvényesülnek a határozott formák. indusztrial-vintage-enterior-feher-falak

https://curatedinterior.com/industrial-decor/ 

De az ipari stílus kontrasztját érhetjük tetten a mostanában mindinkább kedveltté váló lakberendezési  elemen, az úgynevezett „metró csempék” hosszúkás fényes fekvő téglalapjain is. Szinte bármilyen markáns színben, határozott, a csemptől eltérő színű fugával, máris vagány, indusztriális hangulatot kölcsönöznek a konyhának, fürdőnek.

indusztrial-vintage-enterior-metro-csempe

https://curatedinterior.com/industrial-decor/ 

Ha jobban megnézzük ugyanígy a kontraszt hatással játszik zseniálisan ez a vintage, francia enteriőr is, ahol a matt, sötét, feltehetően valamely gyár irodájában hosszú évtizedeket szolgált íróasztal fölé kisebb-nagyobb, kerek, fényes, domború tükröket helyeztek, ami izgalmasan feldobja az enteriőrt, torzítva tükrözve vissza a szoba terét.

indusztrial-vintage-szobabelso-szurke-falak-tukrok

https://frenchyfancy.com/pour-lamour-des-meubles-industriels/

Az ablak felett lógó kis, fekete-fehér ipari ízű„Concierge” tábla, amely a szállodák mindenes portásai felé igazít útba, már csak egy frappáns kiegészítő poén ebben a jól megszerkesztett enteriőrben.  

És persze mi sem képviseli jobban az indusztriális kontrasztokat mint a a gépek, eszközök rajzainak fekete-fehér szerkezeti ábrázolásai, poszterei, amelyek a vonalak és kontúrok mentén mutatja a funkcionalitás szépségét. 

Ha tehát vagány indusztriál életérzést akarsz otthonra, kontrasztos letisztult vonalú tárgyakkal, képekkel biztos nem fogsz mellé.